Nedgroet negl

Nedgroede negle på tæerne er en lidelse, hvor neglenes siderande trykkes ned i neglevoldene. Neglevoldene er de grøfter, som neglenes siderande går svagt skråt ned i. Hvis siderandene trykkes hårdere end normalt mod huden i neglevoldene, kan det føre til irritation og evt. infektion.

Ved operationen fjernes den yderste del af neglen og neglens vækstzone (matrix). Endvidere fjernes den påvirkede del af negleroden.

 

Operationen

Vask huden godt på operationsdagen. Det er vigtigt, at der ikke er sår på huden svarende til det område, der skal opereres.

Tag 2 tabl. Panodil ca. 1 time før operationen.

Operationen foregår i lokalbedøvelse. Dvs. at man med en sprøjte lægger lokalbedøvende væske ind under huden og omkring tåen. Dette tager smerterne, men man kan dog under operationen mærke "at der sker noget".

Desuden gives i forbindelse med operationen 2 tabl. Dicillin forebyggende mod betændelse.

Operationen varer ca. 15-20 minutter. Chauffør er nødvendig til hjemtransporten.

 

Efter operationen

Du får en stor, blød og sugende forbinding på foden for at beskytte såret. De første par dage efter operationen sidder man med foden i hoftehøjde, for at mindske blødninger og smerter.

Forbindingen fjernes efter 2 dage og såret skal herefter vaskes morgen og aften.

I enkelte tilfælde udleveres "hælsko" til aflastning af tåen i de første 10 dage.

Virkningen af lokalbedøvelsen aftager efter ca. 2-4 timer, og forekommer der herefter smerter, kan der anvendes 2 tabl. Panodil, dog højst 4 gange i døgnet. Evt. suppleret med tabl. Ipren 200 mg.

Stingene fjernes efter 10-12 dage enten her på klinikken eller hos din egen læge.

 

Problemer

Der er sjældent komplikationer til operationen.

Betændelse kan ikke helt udelukkes, man bør her være opmærksom på infektionstegnene, som er rødme, hævelse, varme, smerter og feber. Er du i tvivl, så kontakt klinikken eller egen læge.

Sygemelding

Ved lettere arbejde, kontor og lignende, skal man regne med 2-3 ugers sygemelding. Ved tungt manuelt arbejde ofte 3-4 ugers sygemelding.